Bihar Board 12th English Viral Question 2027: 12th English Objective Most VVI question 2027

WhatsApp Channel Join Now
Telegram Channel Join Now

Bihar Board 12th English Viral Question 2027: 12th English Objective Most VVI question 2027 mybsebcm

Bihar Board 12th English Viral Question 2027:

  • 1. Shyam teaches Mathematics ………… English.
    • a) across
    • b) besides
    • c) beside
    • d) over
      Answer: b

  • 2. You take it very easy, …………?
    • a) didn’t you
    • b) mustn’t you
    • c) won’t you
    • d) don’t you
      Answer: d

  • 3. I am going to …………
    • a) cutting my hair
    • b) hair cut
    • c) have my hair cut
    • d) cut my hair up
      Answer: c

  • 4. Choose the correct spelling:
    • a) Suced
    • b) Sicued
    • c) Succeed
    • d) Suceud
      Answer: c

  • 5. He speaks ………… French nor English.
    • a) either
    • b) and
    • c) or
    • d) neither
      Answer: d

Bihar Board Matric Inter Dummy Admit Card 2027: कक्षा 10वीं 12वीं डमी एडमिट कार्ड बिहार बोर्ड ने किया जारी

  • 6. The synonym of ‘Genuine’ is
    • a) Pleasant
    • b) Angry
    • c) Graceful
    • d) Real
      Answer: d

  • 7. Have some more tea, …………?
    • a) won’t you
    • b) must you
    • c) can you
    • d) should you
      Answer: a

  • 8. The rise and fall of the tide ………… due to lunar influence.
    • a) are
    • b) is
    • c) were
    • d) have
      Answer: b

  • 9. The children locked ………… up in the cupboard.
    • a) their
    • b) himself
    • c) them
    • d) themselves
      Answer: d

  • 10. The synonym of ‘Concealed’ is
    • a) Covered
    • b) Sealed
    • c) Closed
    • d) Hidden
      Answer: a

  • 11. The antonym of ‘Urban’ is
    • a) Rustic
    • b) Rural
    • c) Civil
    • d) Foreign
      Answer: b

  • 12. ‘To make both ends meet’ means
    • a) to buy costly articles
    • b) to live within one’s income
    • c) live a luxurious life
    • d) to please all people
      Answer: b

  • 13. We arrived on ………… fourth of July.
    • a) a
    • b) the
    • c) an
    • d) none
      Answer: b

  • 14. The ladder leaned ………… the wall.
    • a) against
    • b) for
    • c) at
    • d) in
      Answer: a

  • 15. Choose the correct spelling:
    • a) Exploiete
    • b) Expluit
    • c) Exploit
    • d) Expleat
      Answer: c

  • 16. I ………… swim across the river.
    • a) can
    • b) dare
    • c) need
    • d) may have
      Answer: a

  • 17. ………… they played well, they could not win.
    • a) Though
    • b) Even though
    • c) Even if
    • d) May though
      Answer: a

  • 18. I always ………… the poor.
    • a) help
    • b) helped
    • c) helping
    • d) has helping
      Answer: a

  • 19. He declared his …………
    • a) innocence
    • b) innocently
    • c) innocent
    • d) by innocent
      Answer: a

  • 20. They were surprised ………… hear him sing.
    • a) by
    • b) to
    • c) at
    • d) of
      Answer: b

  • 21. He has properly ………… the rules and regulations.
    • a) understand
    • b) to understand
    • c) understood
    • d) understanding
      Answer: c

  • 22. ………… a borrower nor a lender be.
    • a) Either
    • b) Nor
    • c) Neither
    • d) Or
      Answer: c

  • 23. India is progressing …………
    • a) by leaps and bounds
    • b) by fits and starts
    • c) by body and soul
    • d) by hook or by crook
      Answer: a

  • 24. I want to take ………… classes this year.
    • a) less
    • b) little
    • c) fewer
    • d) any
      Answer: c

  • 25. Her employer always finds fault ………… her.
    • a) by
    • b) in
    • c) with
    • d) to
      Answer: b

Bihar Board 10th 12th Sent-up Exam Routine 2026: बिहार बोर्ड मैट्रिक इंटर सेट-अप परीक्षा परिक्षा रुटीन जारी 2026 @mybseb.com

  • 26. Let us have ………… drink now.
    • a) a
    • b) the
    • c) an
    • d) any
      Answer: a

  • 27. My friend and I ………… our homework everyday.
    • a) do
    • b) does
    • c) have
    • d) has done
      Answer: a

  • 28. The cat is hiding ………… the bed.
    • a) in
    • b) under
    • c) on
    • d) between
      Answer: b

  • 29. ………… of my friends are coming to the party.
    • a) The number
    • b) Much
    • c) Most
    • d) Mere
      Answer: c

  • 30. I can’t believe ………… my purse at home.
    • a) I forget
    • b) I have forget
    • c) I forgotten
    • d) I forgot
      Answer: d

  • 31. He is the ………… of the two brothers.
    • a) younger
    • b) more young
    • c) young
    • d) youngest
      Answer: d

  • 32. The cake tasted ………… sweet that I couldn’t finish it.
    • a) so
    • b) very
    • c) such
    • d) too
      Answer: d

  • 33. The teacher said, “Is anyone there ?”
    • a) The teacher asked if anyone was there
    • b) The teacher will ask if anyone was there
    • c) The teacher had said if anyone was there
    • d) The teacher will say if anyone was there
      Answer: a

  • 34. We ………… be punctual.
    • a) ought
    • b) might
    • c) may
    • d) must
      Answer: d

  • 35. Is Hindi spoken by them?
    • a) Do they speak Hindi?
    • b) Speak Hindi will they?
    • c) Should they speak Hindi ?
    • d) Hindi must they speak?
      Answer: a

Bihar Board 12th Biology Vvi Objective Question 2027: बिहार बोर्ड इंटर वार्षिक परीक्षा 2027 ,12th Biology Objective Subjective

  • 36. Smita is rich. Smita is a miser.
    • a) Smita is rich, still she is not a miser
    • b) Smita is rich, still she is a miser
    • c) Smita is not rich, still she is a miser
    • d) Smita is rich, still she was a miser
      Answer: b

  • 37. The antonym of ‘Admit’ is
    • a) Confess
    • b) Accept
    • c) Deny
    • d) Comply
      Answer: c

  • 38. The synonym of ‘Strategy’ is
    • a) Fame
    • b) Criminal
    • c) Plan
    • d) Invasion
      Answer: c

  • 39. The antonym of ‘Common’ is
    • a) Ordinary
    • b) Rare
    • c) Natural
    • d) Beautiful
      Answer: b

  • 40. The synonym of ‘Justify’ is
    • a) Attack
    • b) Explain
    • c) React
    • d) Erase
      Answer: b

  • 41. The antonym of ‘Duplicate’ is
    • a) Copy
    • b) Clone
    • c) Original
    • d) Photostat
      Answer: c

  • 42. He is a straightforward man and keeps flatterers …………
    • a) at any rate
    • b) at arm’s length
    • c) all the rage
    • d) all told
      Answer: b

  • 43. Have you ………… Amrita ?
    • a) see
    • b) saw
    • c) seeing
    • d) seen
      Answer: d

  • 44. She ………… know the answer.
    • a) have
    • b) ought
    • c) might
    • d) did
      Answer: c

  • 45. The house caught fire. All the books were burnt.
    • a) As the house caught fire and all the books were burnt
    • b) The house having caught fire, all the books were burnt
    • c) All the books were burnt, the house caught fire
    • d) As the books burnt, the house caught fire
      Answer: b

  • 46. Choose the correctly spelt word:
    • a) Genuine
    • b) Genune
    • c) Gennuine
    • d) Gennune
      Answer: a

  • 47. Veena had written a letter.
    • a) A letter had been written by Veena
    • b) A letter is wrote by Veena
    • c) A letter was written by Veena
    • d) Write a letter by Veena
      Answer: a

  • 48. He is wiser than you.
    • a) He is not wise than you
    • b) He is not the wisest man
    • c) You are not so wise as he
    • d) You are not wiser than you
      Answer: c

  • 49. Do you think we will be unhappy …………?
    • a) ever
    • b) forever
    • c) never
    • d) not
      Answer: b

  • 50. I have nothing ………… to say.
    • a) further
    • b) neither
    • c) farther
    • d) either
      Answer: a

Bihar Board 12th Physics Viral Question 2027: 12th Physics 4 February 2027 यहीं आयेगा 100%

  • 51. London is the ………… city in England.
    • a) larger
    • b) largest
    • c) more large
    • d) large
      Answer: b

  • 52. I am not ill, but I am ………… tired.
    • a) a little
    • b) a few
    • c) some
    • d) few
      Answer: a

  • 53. Are they not cheating us ?
    • a) Are we not being cheated ?
    • b) Are we being not cheated ?
    • c) Are not we being cheated ?
    • d) Are we being cheated ?
      Answer: a

  • 54. He said, “I am going to college just now.”
    • a) He said that he was going to college just now.
    • b) He asked that he was going to college just then.
    • c) He said that he was going to college just then.
    • d) He asked that he was going to college just now.
      Answer: c

  • 55. The examination will begin ………… Monday.
    • a) from
    • b) at
    • c) in
    • d) on
      Answer: a

  • 56. I sing …………
    • a) badly
    • b) lately
    • c) largely
    • d) orderly
      Answer: a

  • 57. Choose the correct sentence:
    • a) Neither of the girls solves its task
    • b) Neither of the girls solves her task
    • c) Neither of the girls solves their task
    • d) Neither of the girls solve her tasks
      Answer: b

  • 58. A variety of music ………… available here.
    • a) is
    • b) are
    • c) has
    • d) have
      Answer: a

  • 59. I have lived in this town ………… childhood.
    • a) in
    • b) for
    • c) at
    • d) since
      Answer: d

  • 60. Choose the correct spelling:
    • a) Terrorism
    • b) Turrism
    • c) Taerorism
    • d) Tearism
      Answer: a

  • 61. ‘Nature without check with original …………’
    • a) human beings
    • b) birds
    • c) energy
    • d) spear
      Answer: c

  • 62. Autumn starts with the departure of ………… season.
    • a) spring
    • b) winter
    • c) rainy
    • d) summer
      Answer: a

  • 63. ………… wrote a number of children-poems.
    • a) T. S. Eliot
    • b) W. B. Yeats
    • c) D. H. Lawrence
    • d) Walter de la Mare
      Answer: d

  • 64. ‘A pulse in the eternal mind’ is from
    • a) Snake
    • b) Song of Myself
    • c) Ode to Autumn
    • d) The Soldier
      Answer: d

  • 65. The name ‘Augustan’ was given to ………… Century.
    • a) 17th
    • b) 18th
    • c) 19th
    • d) 20th
      Answer: b

  • 66. Chaucer, Langland and Wycliffe are important writers of
    • a) Old English Period
    • b) Modern English Period
    • c) Middle English Period
    • d) Post-Modern English Period
      Answer: a

  • 67. A snake appeared on a trough of the ………… to sip water.
    • a) teacher
    • b) lawyer
    • c) poet
    • d) doctor
      Answer: c

  • 68. Who was born in the U.S.A. but eventually settled in England ?
    • a) T. S. Eliot
    • b) John Donne
    • c) Walt Whitman
    • d) John Keats
      Answer: a

  • 69. Nanukaka managed to travel in 2nd class on a ………… ticket.
    • a) 1st class
    • b) General class
    • c) 3rd class
    • d) Sleeper class
      Answer: c

  • 70. Dr. Radhakrishnan never lost his faith in
    • a) essential wealth
    • b) essential knowledge
    • c) essential humanity of man
    • d) essential experience
      Answer: c

  • 71. The curio-dealer sold the gourd to a wealthy …………
    • a) teacher
    • b) farmer
    • c) collector
    • d) doctor
      Answer: c

  • 72. Which language is the second language of India?
    • a) English
    • b) Hindi
    • c) Sanskrit
    • d) Bhojpuri
      Answer: a

  • 73. The English language is much younger than
    • a) Latin
    • b) Persian
    • c) Greek
    • d) All of these
      Answer: d

  • 74. T. S. Eliot is a ………… poet.
    • a) 20th Century
    • b) 17th Century
    • c) 18th Century
    • d) 16th Century
      Answer: a

  • 75. Old English Period covers
    • a) AD 449- AD 1066
    • b) AD 1100- AD 1149
    • c) AD 1067- AD 1099
    • d) AD 1150- AD 1500
      Answer: a

  • 76. Who wrote ‘Endymion’ and ‘Hyperion’?
    • a) William Wordsworth
    • b) P. B. Shelley
    • c) John Keats
    • d) S. T. Coleridge
      Answer: c

  • 77. Who became the President of India in 1967?
    • a) Dr. S. Radhakrishnan
    • b) Dr. Rajendra Prasad
    • c) Dr. Zakir Hussain
    • d) Dr. A.P.J. Abdul Kalam
      Answer: c

  • 78. Who was one of the greatest orators in American history?
    • a) H. E. Bates
    • b) Johnson
    • c) Martin Luther King, Jr.
    • d) Walt Whitman
      Answer: c

  • 79. ………… is told by an aunt.
    • a) Jupthoka
    • b) Rupthoka
    • c) Supthoka
    • d) Tupthoka
      Answer: b

  • 80. H. E. Bates belonged to
    • a) Austria
    • b) Germany
    • c) France
    • d) Britain
      Answer: d

  • 81. The food in Indian villages was served on ………… leaves.
    • a) banana
    • b) banyan
    • c) papaya
    • d) mango
      Answer: a

  • 82. Choobookov is a
    • a) teacher
    • b) landowner
    • c) doctor
    • d) farmer
      Answer: b

  • 83. ………… wants to gladly accept death.
    • a) John Keats
    • b) John Donne
    • c) Walt Whitman
    • d) T. S. Eliot
      Answer: b

  • 84. ‘Leaves of Grass’ was published in
    • a) 1892
    • b) 1855
    • c) 1860
    • d) 1872
      Answer: b

  • 85. Macavity is called
    • a) The Hidden Paw
    • b) The Naughty Paw
    • c) The Mysterious Paw
    • d) The Exposed Paw
      Answer: a

  • 86. Tower of Silence is related to
    • a) Parsis
    • b) Sikhs
    • c) Hindus
    • d) Christians
      Answer: a

  • 87. A ………… is mentioned in the poem ‘Snake’.
    • a) Peepal Tree
    • b) Mango Tree
    • c) Banyan Tree
    • d) Carob Tree
      Answer: d

  • 88. ………… spent her childhood days with her grandmother.
    • a) Indira Gandhi
    • b) Mamta Kalia
    • c) Kamala Das
    • d) Mahadevi Verma
      Answer: c

  • 89. Gandhiji completely dominated Indian politics
    • a) from 1915 till 1948
    • b) from 1917 till 1947
    • c) from 1920 till 1950
    • d) from 1930 till 1952
      Answer: a

  • 90. Nanukaka went to the ………… Auto Dealers.
    • a) Sikka
    • b) Alankar
    • c) Rikka
    • d) Kia
      Answer: a

  • 91. ………… got the Nobel Prize in literature in 1950.
    • a) Mahatma Gandhi
    • b) Dr. Zakir Hussain
    • c) H. E. Bates
    • d) Bertrand Russell
      Answer: d

  • 92. ………… is the chief source of revenue of a newspaper.
    • a) Companies
    • b) Donation
    • c) Advertisement
    • d) Government
      Answer: c

  • 93. In England Printing Press was invented in
    • a) 1475
    • b) 1477
    • c) 1476
    • d) 1478
      Answer: c

  • 94. Who wrote ‘Mac Flecknoe’?
    • a) John Dryden
    • b) Lord Byron
    • c) Alexander Pope
    • d) John Keatsb
      Answer: a

  • 95. About ………… Christianity began to spread in England.
    • a) AD 400
    • b) AD 600
    • c) AD 500
    • d) AD 700
      Answer: b

  • 96. Who is known as ‘The Nightingale of India’?
    • a) Toru Dutt
    • b) Anita Desai
    • c) Kamala Das
    • d) Sarojini Naidu
      Answer: d

  • 97. Lomov is a man of ………… temperament.
    • a) happy
    • b) negative
    • c) sad
    • d) nervous
      Answer: d

  • 98. The redness of the fire appears ………… to the poet.
    • a) nice
    • b) cruel
    • c) acceptable
    • d) comfortable
      Answer: b

  • 99. “A Child is Born” is taken from
    • a) Human Fertility
    • b) The Change
    • c) Sex and Destiny
    • d) The Female Eunuch
      Answer: c

  • 100. The last of the pre-historic invention was
    • a) hunting
    • b) cooking
    • c) writing
    • d) taming
      Answer: c

Bihar Board 12th Exam 2027:-
12th English Objective Click Here

Click Here

12th English Subjective Click Here

Click Here

12th Physics Objective Subjective Click Here

Click Here

Join Telegram Join Now
Join WhatsApp Group Join Now

Bihar Board 10th 12th Official Model Paper 2027: बिहार बोर्ड ने जारी किया मैट्रिक इंटर Sample Paper यहां से करें डाउनलोड

Leave a Comment